Красимир Каракачанов: Армията има готовност да изпрати 3 хиляди военни на южната граница

0
Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение свързано с мигрантите в Гърция,  през последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов, заяви министърът на отбраната
Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение свързано с мигрантите в Гърция, през последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов, заяви министърът на отбраната Снимка: БГНЕС / Архив

"Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България. При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил. военнослужещи на границата". Това написа във Facebook вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Повод за коментара му са притесненията около лагера „Диавата“ в Гърция край границата с Македония.

"Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение свързано с мигрантите в Гърция,  през последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за притеснение. Има рутинни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила кризисна ситуация. Следим обстановката. До момента няма опасност за България", заявява Каракачанов.

"Въпреки всичко, за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната ни, утре рано сутринта, заедно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев, ще докладваме на министър–председателя на Р. България Бойко Борисов, че Българската армия има готовност, при нужда, да изпрати на границата 3 хил. военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални групи от нелегални мигранти", заявява Каракачанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари