Кръгово кръстовище взе акъла на шофьорите в Кентъки

0
Вижте какъв хаос предизвиква това непознато за местните хора транспортно решение
Вижте какъв хаос предизвиква това непознато за местните хора транспортно решение

Вижте какъв хаос предизвиква това непознато за местните хора транспортно решение 

Съединените щати са първата страна в света, където автомобилите наистина масови. Днес по американските шосета се движат 279.1 милиона коли, и тамошните шофьори обикновено не страдат от липса на опит. Но има и изключения, като например това новопостроено кръгово кръстовище в източната част на щата Кентъки, което буквало взе акъла на местните жители, разказва Automedia.bg.

Работата е там, че така характерните за Европа кръгови кръстовища са много голяма рядкост отвъд океана. По данни на щатския пътен институт в цялата огромна страна има само около 7100 такива, и те са съсредоточени почти изцяло в североизточната част на страната.

Има и друг проблем - във вътрешността на САЩ рядко е валидно дори правилото за предимство на дясностоящия. В повечето щати вместо него на регулираните кръстовища с предимство е онзи, който е стигнал кръстовището пръв.

Това обяснява тоталния хаос, причинен от новото кръгово в Кентъки. На видеото, качено от потребителя EVOSexyBeast в Reddit, добре се вижда какво объркване цари - мнозина минават в насрещното, за да завият наляво, други - за да продължат направо. Източната част на Кентъки е предимно селски местности, с малки населени места, и хората явно не са свикнали с подобни решения за трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари