КПКОНПИ погна тартори на телефонни измамници

0
Внесени са два иска в Плевенския Окръжен съд срещу Васил Срефимов под прякор Келеша и Янаки Янакиев, известен като Зубето
Внесени са два иска в Плевенския Окръжен съд срещу Васил Срефимов под прякор Келеша и Янаки Янакиев, известен като Зубето

Внесени са два иска в Плевенския Окръжен съд срещу Васил Срефимов под прякор Келеша и Янаки Янакиев, известен като Зубето 

При Келеша Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е установила недекларирани доходи за 48 958 лв., а при Зубето два пъти повече - 80 101 лв.

Серафимов и Янакиев заедно със седем ало измамници са обвинени от спецпрокуратурата за участие в организирана престъпна група за телефонни измами на български граждани от територията на Румъния. Сред обвинените е и бащата на Васил-Димитър Серафимов-Келеша.

Групата бе задържана на 30 август 2019-а при спецакция на полицията и прокуратурата. В хода на разследването стана ясно, че групата действа от януари 2018 г. от Димитър Серафимов – Келеша и сина му Васил. И двамата са с предишни присъди за телефонни измами. В бандата основна роля имали т.нар. „въртачи“ или „ревачи“, които мамили възрастните хора по схемата „полицейска акция“, т.е че съдействат на полицията да залови телефонни измамници.

По информация на Glas.bg ролята на въртачи, които са звъняли на жертвите, са изпълнявали Атанас Димитров Майтапа, Янаки Янакиев- Зубето, Атанас Атанасов- Зума, Васил Атанасов-Инчхай и Сергей Янакиев-Гаргата. Всеки от тях има дълъг опит как да мами хората от другата страна на слушалката. Осмият човек от групата на Келеша е муле от София, където са извършени и повечето удари на разбитата банда. Неговата роля е да прибира парите от уговорените места, където жертвите ги оставят.

Мулетата в групата са набрани на случаен принцип по интернет. Въртачите действали от Румъния със SIM карти на румънски мобилни оператори. За година и половина участниците в групата убедили възрастни хора от София, Габрово и Разград да им предадат над 34 000 лева.

В къщата на Келеша бяха открити голяма сума пари, злато и златни пендари.

Glas.bg разполага с видео, от което се вижда как бе открито златото при акция на Специализираната прокуратура, ГДНП и плевенската полиция:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари