Коя е най-лошата парола за 2017 година

0
Тази парола за 4-ти път е на първо място в ежегоден рейтинг на стоте най-ненадеждни пароли за годината
Тази парола за 4-ти път е на първо място в ежегоден рейтинг на стоте най-ненадеждни пароли за годината Снимка: Thinkstock/Getty Images

Компанията SplashData публикува своя ежегоден рейтинг на стоте най-ненадеждни пароли за годината в интернет, предаде БГНЕС.

Експертите от SplashData са анализирали около 5 милиона пароли, разбити през 2017 година. За четвърти път подред първото място в рейтинга е 123456. На втора позиция е паролата password, на трето е 12345678.

През тази година масово се слагат пароли, свързани с киносагата "Междузвездни войни". "Въпреки че новият епизод може да стане фантастично продължение на сагата, опасно е да се използва паролата starwars", предупреждава директорът на SplashData Морган Слейн.

През януари компанията Keeper Security съобщи, че най-популярната парола в света е отново 123456. Експертите са анализирали най-големите утечки на данни, станали през 2016 година. Оказва се, че около 17 процента от влизащите в интернет са подложени на сериозен риск, тъй като продължават с 123456.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари