Коя е любимата мебел у дома?

1
Сигурни сме, че ако ви попитаме коя е любимата ви мебел, без да се замислите ще посочите дивана
Сигурни сме, че ако ви попитаме коя е любимата ви мебел, без да се замислите ще посочите дивана

Сигурни сме, че ако ви попитаме коя е любимата ви мебел, без да се замислите ще посочите дивана. И ние напълно ви разбираме

Тези мебели не само задават стила на обзавеждането, но са и мебелите, които най-често използвате за отмора, за събиране с приятели или за да се насладите с любимите си хора на приятен филм след тежкия си натоварен делник.

Затова сме убедени, че когато дойде моментът за покупка на нов диван искате да откриете възможно най-удобния, функционален, но и модерен диван, който ще се впише отлично в интериора на дома ви.

За да сме ви полезни се допитахме до експертите в бранша, които споделиха какви са тенденциите при диваните за тази година.

Тенденции при дизайна на диваните

Заоблени и извити форми

Извитите мебели, включително и диваните като цяло са една от най-горещите тенденции за тази година. Според дизайнерите, меките мебели с нестандартно извити форми създават усещане за простор и релакс.

Многофункционални

И тази година меките мебели с много функции са в тренда. Така че искате ли да се оборудвате с диван, който да е не само много модерен, но и който с лекота можете да превърнете в спалня, шезлонг и който има достатъчно място за съхранение, мултифункционалните дивани са отличен избор.

Ъглови и модулни дивани

Меките мебели с този дизайн не са някаква голяма изненада, тъй като са популярни вече няколко години. И затова си има напълно логична причина. И ъгловите модели, и модулните дивани предлагат изключително голям комфорт и удобство. Освен това са много практични, функционални и се предлагат в голямо разнообразие от размери.

В минималистичен стил

Моделите в минималистичен стил набират сериозна популярност през 2022 - ра. Те са малки като размери, семпли, изключително стилни и се вписват идеално във все по-малките жилища, в които живеем. Ако и вие нямате достатъчно пространство, един елегантен диван в минималистичен стил ще ви пасне със сигурност.

Винтидж

Класическата визия на диваните се завръща през тази година. Ако винаги сте обичали класиката или просто искате да придадете индивидуалност на всекидневната си, можете спокойно да разгледате моделите класически дивани, които се предлагат и да изберете модел, който най-много се вписва в интериора на дома ви.

Многопосочни

Многопосочните дивани, както става ясно от името им се фокусират върху общуването и разговора като един от най-приятните начини за отмора и релакс.

Най-общо казано това са дивани, които предлагат възможност да ги конфигурирате както ви е най-удобно. Могат да бъдат поставени като остров в средата на всекидневната, но могат да бъдат разделени и поставени в различни форми така, че да ви е най-удобно и комфортно да общувате с близките и приятелите си.

Цветовете, които са в тренда за 2022 - ра

Що се отнася до цветовете, то през 2022 - а модните цветове при диваните ще са светлите, свежи и леко романтични цветове.

Разбира се, класическото бяло, сивото, бежовото, дори и черното все още ще са модерни, но ако наистина държите да сте в крак с тенденциите, можете да помислите за диван в розово или в комбинация синьо и зелено, бяло и люляк.

Изключително модерни са и аквамариново зеленото, което се съчетава много добре както с неутрални цветове, така и “по-живи” цветове като охра.

А ако искате да изпреварите малко модните тенденции и да закупите диван в цвят, който ще е на върха през идната година, тогава няма да сгрешите, ако се спрете на цвят горчица. Според интериорните дизайнери, този цвят ще доминира през 2023 - та.

Тенденции при материите

Тук безспорния фаворит са текстурираните повърхности. Почти всички големи производители на мека мебел залагат на вълнено букле, кадифе и много, много туид. Материите са меки, пухкави и добавят невероятен стил, комфорт и уют.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Излишната мебел е...
    ... тъщата в къщата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари