Коя е „девойката“ от есемесите на Васил Божков?

5
„Девойката“, която получила „ценни указания“ от от Влади Горанов
„Девойката“, която получила „ценни указания“ от от Влади Горанов

Коя е „девойката“ от есемесите, която получава „ценни указания“ от Влади Горанов?

Публикуваният тази сутрин чат между бизнесмена Васил Божков с предполагаемо финансовия министър Владислав Горанов вмъкна още един персонаж - този на „девойката“, която получила „ценни указания“ от самия министър.

Уточнение на Божков показва: * "девойката" - Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН.

При свое търсене от FrogNews са открили информация за нея, публикувана във В. „Банкеръ“ през април миналата година:

А коя е 33-годишната Мария Филипова, която ще поеме управление "Надзор на инвестиционната дейност" на КФН?

Според няколко независими източници кариерното ускорение на Филипова се дължи на работата й в Министерството на правосъдието. Тя е била там по времето, когато заместник-министър бил известният вече като "Карлсон, който живее на покрива", председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев (27.12.2011 г. - 24.01.2013 г.). Топлите отношения на Филипова и Георгиев все още са сред най-обсъжданите теми в министерството.

Публикуваната на сайта на Народното събрание биография на Филипова до назначаването ѝ от финансовия министър Горанов за председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) не разкрива някакви впечатляващи постижения - тя е юрист, завършила е УНСС, длъжностно лице по регистрация в Агенцията по вписванията, младши юрисконсулт в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, старши експерт в Министерството на правосъдието, главен експерт в Министерството на финансите и старши юрисконсулт в Българската банка за развитие.

На предишната ѝ длъжност - шеф на ДКХ, Филипова беше многократно издирвана от журналистите за интервю или за актуална информация. Тя обаче капсулира Надзора над хазарта и в продължение на около година, колкото време прекара в комисията, не допусна контакти с журналисти. Тихо дойде и пак така тихо вероятно ще си отиде, без да стане ясно какви точно ги свърши в този финансов сегмент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари