КОВИД-19 измести сезонния грип в Русенско

0
В момента най-много от грип боледуват децата до 4 години, следват ги възрастовите групи 5 - 14 години и 15 - 29 години
В момента най-много от грип боледуват децата до 4 години, следват ги възрастовите групи 5 - 14 години и 15 - 29 години Видео: Русе Медиа

Коронавирусът измести сезонния грип в Русенско през този зимен сезон

 Данните, които РЗИ-Русе получава ежедневно от общопрактикуващите лекари, показват, че регионът е далеч от епидемичните стойности за грип, предаде Русе Медиа

Към 31 януари заболелите от грип са 136,63 на 10 000 души, докато епидемичните стойности за Русенска област са 243 на 10 000 души, обясни и.д. директорът на РЗИ д-р Искра Генева.

В момента най-много от грип боледуват децата до 4 години, следват ги възрастовите групи 5 - 14 години и 15 - 29 години.

Тъй като симптомите на омикрон и грип са доста сходни, тестът за ковид дава отговор дали става дума за новия вирус или това е познатият грип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари