103-ма са заразените с КОВИД-19 в Русенско, сред тях 10 деца

0
На болнично лечение към момента в областта се намират 255 човека, като 53 от тях са в реанимация
На болнично лечение към момента в областта се намират 255 човека, като 53 от тях са в реанимация Снимка: ЕПА/БГНЕС

103-ма са заразените с КОВИД-19 в Русенско за изминалото денонощие, като сред тях има и десет ученици

 Най-много са новите случаи в община Русе – 76. Девет заболели има в Бяла, петима в Ценово, четирима във Ветово, по трима в Борово и Две могили, двама в Иваново и един в Сливо поле. Същевременно през вчерашния ден са оздравели осем човека. 

Една жена и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 287, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 18 277, а преболедувалите са 15 825. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на 14-о място по заболеваемост в страната.

През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 29. На болнично лечение към момента в областта се намират 255 човека, като 53 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните през вчерашния ден има един ваксиниран пациент. Свободните легла са 69, от които интензивните са осем.

До момента в областта са извършени 76 564 имунизации, като повторна доза са получили 39 350 човека. Само през вчерашния ден са поставени 835 ваксини, което е своеобразен рекорд от близо половин година насам. Тринайсет от тях са на деца на възраст между 12 и 18 години. Същевременно бустерна доза са получили 295 човека от областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари