Костадин Костадинов: САЩ реди бъдещия кабинет у нас

0
Ще искаме касиране на изборите в Турция, защото смятаме, че са продукт на чужда намеса
Ще искаме касиране на изборите в Турция, защото смятаме, че са продукт на чужда намеса

За първи път партия "Възраждане" преминава 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание и става част от парламентарно представените групи

"Резултат е съвсем закономерен, втора година полагаме усилия да представим действаща алтернатива в българската политика. Има алтернативи, които са предлагани и лансирани от турското и американското посолство. Влизането в парламента е просто една от целите, основната ни цел е промяна на България", заяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че от партията са изключително диалогични и нямат "червени линии". Ще разговорят с всеки, но държат на основните приоритети за страната ни. Няма да поставят условия и са готови да разговарят за политики.

Костадинов се обяви за спешни мерки за преодоляване на здравната катастрофа, а по думите му мерките срещу коронавируса у нас са дискриминационни. От "Възраждане" смятат да търсят подкрепа в НС, за да отнесат въпроса със "зеления сертификат" и Ковид мерките до Конституционния съд.

"Президентът Радев каза преди две седмици, че е въвел "зеления сертификат" заради натиск от ЕС. Нормално е да имаме толкова заразени, намираме се в сезона, в който острите респираторни заболявания растат. Това ще бъде през следващата и по-следващата година. Ако сега не се противопоставим на тези абсурдни мерки, ще свикнем всяка година да бъдем затваряни", настоя Костадинов.

По думите му коронавирусът следва своя логика, а пиковете и спадовете нямат нищо общо с мерките. Хората пък се вълнували от съвсем други неща - от битовите сметки и доходите.

"Миналата година имаше много сериозен страх, сега този страх го няма. По-важното е да направим България достойно място, в което хората получават достойно заплащане за своя труд. И държава, която сама да взема своите решения за бъдещето. Реденето на бъдещия кабинет ще става под американско влияние", категоричен бе Костадинов.

Той обяви, че от посолството на САЩ между 2 и 8 ноември са провеждали срещи с представители на всички формации, които се предвижда да влязат в бъдещия парламент - без партия "Възраждане".

"С идеята да се направи правителство на всяка цена. Вижте обрата в поведението на Слави Трифонов", отбеляза гостът в студиото.

И изтъкна, че не харесват подхода, който Кирил Петков заяви към Северна Македония, че едва ли не ще се откажем от нашите исторически спорове.

"Не ни притеснява това, че щели сме да бъдем в изолация. Ние сме в изолация от 7 години, откакто съществува "Възраждане". Не смятам, че имаме общи политики с ГЕРБ и ДПС. За 12 г. показаха, че тяхната политика надминава в антибългарските си измерения политиката на всички османски султани и византийски императори", каза още Костадинов.

"Ще искаме касиране на изборите в Турция, защото смятаме, че са продукт на чужда намеса. Те са брутално външно вмешателство във вътрешните ни работи. Имаме парламентарна група на Турция. Цялата държавна медийна машина в Турция беше впрегната да гласува за "нашия сънародник". Искаме ли незаконна етническа партия да бъде първа сила в България?!", обяви той.

Костадинов посочи, че няма да дават непоискана подкрепа за балотажа на президентските избори. Биха дали подкрепа, ако Румен Радев ги потърси и ако бъдат отменени всички ограничителни мерки в страната. Лидерът на "Възраждане" добави, че не вижда разлики в политиките на двамата кандидати за "Дондуков" 2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари