Костадин Ангелов: Ще има програмиран фалит на лечебни заведения

0
Причината за това той посочи непознаването на здравната система от страна на новите управляващи
Причината за това той посочи непознаването на здравната система от страна на новите управляващи Видео: NOVA

Програмиран фалит на лечебни заведения

Това прогнозира професор Костадин Ангелов, който тази седмица гостува в „Карай направо”, а като причина за това посочи непознаването на здравната система от страна на новите управляващи.

По думите му правилното решение е заложено в законопроект, който ГЕРБ са предложили. Със закон да се определят минималните нива на основните заплати по категории персонал в държавните лечебни заведения. За целта трябва държавата да осигури необходимия финансов ресурс.

Той коментира и отпадането на всички антиСОVID мерки в страната.

Това, което се случва, е много добре. Има умора в обществото, но това не трябва бъде повод, който да ни успокоява, че пандемията си е отишла. Не, т я не си е отишла”, каза бившият здравен министър и допълни, че в момента се наблюдава голямо затруднение в лечебните заведения, защото само тези от тях, които имат инфекциозни отделения, могат да лекуват пациенти с COVID-19.

Направи се една промяна от хора, които не познават системата – това е много опасно”, категоричен е лекарят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари