Корнелия Нинова: Водим фалшив дебат за "фейк" Конституция

1
Фалшив дебат за текстове, които са мъртвородени
Фалшив дебат за текстове, които са мъртвородени Снимка: Корнелия Нинова / Facebook

Фалшив дебат за текстове, които са мъртвородени

Това, което се случва днес е фалшив дебат за "фейк" Конституция. Повече от три часа ще отделим за фалшив дебат за текстове, които са мъртвородени и на второ четене няма да бъдат гласувани. Вносителите се отказват от смятана на националния празник, остава си 3-ти март, отказват се от двойното гражданство на висшите държавни служители и от съдебната реформа.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, предаде БГНЕС.

Нинова коментира, че смисъл от дебата щеше да има ако някой от вносителите беше излязъл на парламентарната трибуна и беше признал, че това не е истинският проект за промяна на Конституцията, а реалният предстои да бъде гласуван скоро, а след това да ги призове да го подкрепят на първо четене, за да може същинският дебат да може да започне след това. “Сега е безсмислен разговор за мъртви текстове, които няма да видят бял ден”, смята тя.

Лидерът на БСП заяви, че дебатът изисква професионализъм и държавническа отговорност вместо политкоректност и натискане на копчета. “За пореден път ще отправя покана Радев да предостави между първо и второ четене неговия проект за конституция. Ако има смислени неща ние ще ги внесем”, каза тя и уточни, че институциите трябва да участват в този процес.

Тя покани колегите си на среща във вторник от 11:00 часа за разговор с политиците и експертите написали сега действащата Конституция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари