Кораб с 2000 коли се запали и потъна

2
Porsche се видяха принудени да възобновят производството на 911 GT2 RS
Porsche се видяха принудени да възобновят производството на 911 GT2 RS

Porsche се видяха принудени да възобновят производството на 911 GT2 RS.

Кораб на Британския флот се е връщал към Плимут, след деветмесечно плаване, когато получил сигнал за тревога от 28,000-тонен търговски кораб, на който екипажът се борил с пожар и бил готов да напусне борда.

27-членният екипаж е бил спасен от моряците на военния кораб HMS Argyll.

Запаленият кораб бил поел курс към Бразилия, натоварен с коли за милиони. Сред автомобилите е имало и четири Porsche 911 GT2 RS, чиято единична цена е над половин милион лева, пише Traffic News.

Бразилските купувачи, чакащи своите коли, са получили следното писмо от немския автопроизводител: „Съжаляваме да ви съобщим, че заради пожар, кораб на транспортната компания Grimaldi, който транспортираше вашата кола, потъна на 12 март 2019 г. Поради тази причина вашето GT2 RS не може да бъде доставено. Както знаете, Porsche прекрати производството на 911 GT2 RS през февруари 2019 година и при други обстоятелства нямаше да е възможно да ви дадем друга кола. Но заради създалата се ситуация, и тъй като сте лоялен и ценен клиент на нашата марка, Porsche реши да възстанови производството на GT2 RS в Германия и вашият автомобил ще бъде произведен през април, а доставен през юни.“

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари