Концерт на възглавници в Русе

0

Русе / За първи път в петгодишната си история, Концерти на възглавници ще гостуват на един от най-красивите български градове – Русе. Събитието се осъществява по покана на изключително престижния фестивал “Мартенски музикални дни” и ще се проведе като част от новосъздадената музикална програма за деца. На 22 март 2015г. от 11:00 и 17:00ч. два тромпета, валдхорна, тромбон и туба ще изпълнят Регионалния Исторически музей (намиращ се пл. “Ал. Батенберг” №3 ) с богатия си звук в Брас Концерт на възглавници.

Музикалната програма ще бъде изпълнена от  Ян Дунев, Ивелин Колев, Михаил Михаилов, Явор Костов и Георги Илиев и ще включва популярни оперни преработки, горещи испански ритми и вдъхноващи джазови композиции. Публиката е добре дошла с наличните у дома маракаси, кастанети, барабанчета, дайрета и друга перкусия. Който си няма, ще може да си изработи един час преди всеки концерт в Работилница на възглавници с творчески екип “Онче Бонче”. Най-любопитните са поканени да останат след събитието за Музикален урок на възглавници, в който ще научат повече за инструментите, а музикални награди ще се раздават на най-активните участници.

Брас Концерт на възглавници в Русе се осъществява със съдействието на Община Русе, Регионален исторически музей – Русе, Фондация “Америка за България” и МФ “Мартенски музикални дни”.

Концерт на възглавници” е проект на Модо България с партньори: Детски Дневник, Калинел и FunBook. 

Както всички събития от програмата на Мартенски Музикални Дни Junior, и Брас Концерт на възглавници в Русе е безплатен, но единствено резервация на www.pillows.bg гарантира място.

За Концерти на възглавници:

Концерти на възглавници са първите семейни класически камерни концерти в България, носител на наградата на Българско Национално Радио и предаването “Allegro Vivace” за Проект на годината 2013. Те започват своят път преди пет години в София, когато малката галерия “Модо” приютява първите желаещи семейства да послушат камерна музика по нетрадиционен начин – настанени на възглавници. Събитието се харесва и скоро след това всяка концертна програма започва да се представя по два, а понякога и по три пъти. 

Вече в значително по-голяма зала се посрещат по 5000 посетители на година, а музиканти от най-различни краища на света свирят с удоволствие и усмивка за невръстните си почитатели. Всеки концерт представя различни музикални инструменти и започва да се оформя едно малко общество от хора, ценящи уюта, топлотата и позитивната енергия, витаеща в атмосферата по време на Концерт на възглавници

Няма възрастови ограничения за посетителите на концертите – добре дошли са както новородени бебета и едва прохождащи деца, така и техните каки и батковци - важното е цялото семейство да е заедно. Всички музикални изпълнения са на живо, а след края на концерта децата могат да се запознаят с музикантите и техните инструменти.

Концертите са с продължителност 50 минути и обикновено се предхождат от Работилница на възглавници, където се изработват креативни играчки от естествени материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари