Контролирано COVID парти в Ливърпул обедини младежкото веселие с научен експеримент

0
Щастие и бурен възторг на първото рейвпарти след локдаун в Ливърпул
Щастие и бурен възторг на първото рейвпарти след локдаун в Ливърпул Снимка: Новини Лондон

Щастие и бурен възторг на първото рейвпарти след локдаун в Ливърпул

Полицията в Мърсисайт беше принудена да успокоява гражданите, че купонът е разрешен и контролиран, информира Новини Лондон

Контролът, предхождащ събитието, наистина беше сериозен и нямаше нищо общо с опиянението от свободата и танците.

Строгите изисквания към участниците включваха подбор на младежи над 18 години, живеещи в района на Ливърпул, регистрирани от личен лекар и без симптоми на Ковид.

Освен това през цялата вечер привидно напълно свободната тълпа беше наблюдавана от екип учени и медицински специалисти. След цяла година заключване младежите бяха опиянени от възможността да се прегръщат непознати, да изоставят всякаква социална дистанция и да се целуват, естествено, без маски. Всъщност мероприятието беше пробно.

Според някои критично настроени участници все пак купонът не е съвсем като истинска клубна вечер – началото е твърде рано (14 ч.), а краят – още по-рано (23.00 ч.). Това не би могло да е иначе: събитието е планувано от правителството като част от правителствената „Програма за изследване на събития“, а получените данни ще бъдат използвани при окончателното освобождаване след 21 юни.

Самите изисквания пред участниците в рейвпартито подсказват, че това е по-скоро предпазлив научен експеримент, отколкото младежки купон.

Рейвърите трябваше да са доказано здрави, тествани 24 часа преди събитието, но и поели задължението да се тестват отново след пет денонощия. Резултатът ще определи постепенното отваряне на другите клубове.

Правителствен източник определи нещата най-лаконично и точно: „Това щастие е юридическо събитие, което е част от една пилотна система“. Независимо от всичко щастието си е щастие. Студентът от Ливърпулския университет Елиът Кауз заяви: „Чувствам, че това е голям момент за Обединеното кралство. Хората са готови за това, енергията е страхотна“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари