Контрапротест в София: Граждани настояват блокадите да спрат

0
Не всички са против правителството, заявяват участници в събитието
Не всички са против правителството, заявяват участници в събитието Снимка: БГНЕС

Граждани се събраха на мирен митинг в градинката на площад „Възраждане“ в столицата, за да поискат спиране на протестните действия в София.

БГНЕС

Не всички са против правителството“, заявяват участници в събитието, които се обявяват срещу продължаващите антиправителствени протести, както и срещу искането за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, предава БГНЕС.

Участниците в митинга настояват блокадите на възлови кръстовища, които от седмици затрудняват движението в центъра на София, да спрат, определяйки действията на протестиращите като вандалски и хулигански, с които се нарушава обществения ред.

БГНЕС

Този протест е срещу другия протест. Не подкрепяме катуните на "Орлов мост", на Министерски съвет. Не подкрепяме скарите, не подкрепяме агресията на българи срещу българи. Ние сме против всякакъв вид насилие или мизерия, не сме съгласни с това“, коментира Георги Флоров.

БГНЕС

Гражданите събират подписка и са адресирали молба до началника на Столичната дирекция на вътрешните работи и кмета на София Йорданка Фандъкова, с която искат „прекратяване и недопускане в бъдеще на подобни действия“.

Същевременно за 43-ти ден се събират протестиращите против правителството. Блокирани остават ключови кръстовища в столицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари