Контрапротест на турски и украински шофьори срещу земеделските блокади на румънско-украинската граница

2
Шофьорите са недоволни, че заради дългото чакане са останали без гориво, храна или вода
Шофьорите са недоволни, че заради дългото чакане са останали без гориво, храна или вода Снимка: AP

Шофьорите са недоволни, че заради дългото чакане са останали без гориво, храна или вода

Около 150 украински и турски шофьори, блокирани на входа на северозападния град Сирет заради протестите на фермерите, организираха контрапротест в центъра на града, съобщи за Аджерпрес началникът на инспектората на жандармерията в окръг Сучава Йонел Постелнику.

Според цитирания източник чуждестранните шофьори са недоволни, че заради дългото чакане са останали без гориво, храна или вода.

"Те са мирни, единственото, което искат, е да изразят недоволството си, защото нямат повече дизел, вода и храна", каза Постелнику, предаде БТА.

По обяд днес около 250 камиона чакаха да влязат в Украйна през граничния пункт Сирет, но достъпът им беше блокиран заради протеста на фермерите.

Опашката на камионите на излизане от Румъния продължава около десет километра.

"Чакам тук от вчера сутринта и не знам кога ще успея да премина. Трудно е да чакаш с часове, без да знаеш кога ще се придвижиш", казва един от шофьорите.

Трафикът през граничния пункт Сирет в окръг Сучава е нарушен за втори пореден ден заради протестите на земеделски производители и превозвачи, при които три от четирите ленти за движение по националния път, водещ към пункта, са блокирани от десетки трактори и селскостопанска техника в участъка между град Сирет и граничния пункт, така че достъпът на камиони от и за Украйна е блокиран.

"Ще останем тук толкова дълго, колкото е необходимо, докато оплакванията ни не бъдат чути и решени", заяви един от протестиращите за Аджерпрес.

Многобройни екипи на полицията и жандармерията са на мястото, но не се съобщава за инциденти.

Според седмичника "Страна" румънските фермери са информирали украинските превозвачи, че имат намерение да продължат до събота, 20 януари, блокирането на контролно-пропускателния пункт Сирет/Порубне на границата с Украйна, предаде ТАСС.

Междувременно днес земеделците отново са блокирали движението на камиони и на контролно-пропускателния пункт Викову де Сус/Красноилск към Украйна, съобщи пред Укринформ служителят от пресслужбата на граничния отряд в Чернивци Константин Лисник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Спонсор
    Ако отидете вечер на НЕНРИ КУАНДА може да видите и как плащат БАКШИ ШИТЕ! Нищо лично като у нас!
  • 0
    1
    Спонсор
    Чакал съм международен влак на Бу курещи 3 ЧАСА, така че не плачещи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари