Конкурсът „Слави Шкаров“ търси най-добрия млад театрален режисьор

2
Тримата селекционирани режисьори ще бъдат обявени на 10 май т.г.
Тримата селекционирани режисьори ще бъдат обявени на 10 май т.г.

Тримата селекционирани режисьори ще бъдат обявени на 10 май т.г.

Шестото издание на конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ ще се проведе от 17 до 21 юни в Драматичен театър „Сава Огнянов“ - Русе, във вече доказалия се през миналата 2023 нов формат. В конкурса могат да участват млади режисьори на възраст до 35 години, които имат концепции за спектакъл по темата „Илюзии“.

Тази година селекционер на спектаклите е дъщерята на Слави Шкаров - Ина Шкарова. Родена в Русе, завършва Средното музикално училище (сега НУИ) „Веселин Стоянов“ в родния си град. Учи в НАТФИЗ, специалност „театрознание“. 23 години работи като драматург в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ - София, което й дава възможност да сътрудничи с повече от 50 режисьори в над 120 театрални продукции. Натрупва опит като сценарист в телевизионни предавания в „Нова телевизия“ и БНТ.

На тримата селекционирани режисьори ще бъде предоставена възможност да разработят ателиета с актьори от трупата на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе, в продължение на пет дни. Тричленно жури ще определи победителя в конкурса, който ще получи възможност да доразвие показа си и да го превърне в спектакъл в Драматичен театър „Сава Огнянов“ през сезон 2024/2025 година.

Предложенията за участие в Националния конкурс могат да се основават върху чужди или авторски текстове, пиеси или проза, както и да се представят като концепции за авторски спектакли. Изискването е кандидатите за участие в конкурса да изпратят до 15.04.2024 година идеите си за бъдещ спектакъл в рамките на две стандартни страници, заедно с портфолио и CV на [email protected] или на адрес Драматичен театър „Сава Огнянов“, Площад „Свобода“ 4, 7000 Русе. Или на e-mail на селекционера: [email protected]

Тримата селекционирани режисьори ще бъдат обявени на 10.05.2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари