Конфискуваха 3 200 метра бракониерски мрежи от езерото Вая

0

Инспектори на ИАРА, със съдействието и помощта на служители от ОД на МВР – град Бургас, извършиха планирана проверка по бреговете и във водите на езеро "Вая".

В хода на проверката бяха открити 7 лодки без външна маркировка, скрити в тръстиките, в района на квартал Горно Езерово. В лодките са открити хрилни мрежи с обща дължина 3200 м. Лодките и мрежите са иззети от служителите на ИАРА с констативен протокол и са предприети действия за установяване на нарушителя, съобщиха от агенцията.

ИАРА напомня, че се забранява риболовът с мрежени риболовни уреди в обектите по чл. 3, ал. 1 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА) с изключение на риболова, извършван във водите на Черно море и река Дунав, при условията на чл. 17 от ЗРА и от лица, регистрирани по реда на чл. 25 от ЗРА - във водните обекти, за които е извършена регистрацията. Забранява се пренасянето и превозването на мрежени риболовни уреди с изключение на лицата, притежаващи валидно разрешително за стопански риболов и регистрирани по надлежния ред.

При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел. 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари