Комисията за защита на потребителите разкрива приемни в зимните ни курорти

0
Екипите ни ще проверяват отново категоризацията, съответствието на туристическите обекти и услугите на ски пистите
Екипите ни ще проверяват отново категоризацията, съответствието на туристическите обекти и услугите на ски пистите

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще разкрие приемни в зимните ни курорти в средата на декември.

Това съобщи в предаването „Нашият ден” по програма „Христо Ботев” на БНР Димитър Маргаритов, председател на институцията.

„Нашата амбиция е да влезем в един зимен сезон, който да бъде още по-добър и още по-успешен от отминалия летен, тъй като сега като че ли, освен всичко друго, има и нормални предпоставки за привличане на още по-голям поток от туристи отвън. Ето защо ние ще бъдем „на терен” – както е модерно сега да се казва, ще присъстваме активно в зимните ни курорти и с приемни.

Екипите ни ще проверяват отново категоризацията, съответствието на туристическите обекти, както и дейността на търговците по отношение евентуално прилагане на различни заблуждаващи нелоялни практики.

Предстоят, разбира се, и последващи проверки за това дали хотелиерите и ресторантьорите са привели дейността си в съответствие с изискванията на закона след като вече сме констатирали нарушения през изминали сезони.”, коментира ръководителят на институцията.   

Инспекторите на КЗП ще продължат да контролират и предоставянето на услуги на ски пистите.

„В края на миналия сезон, когато встъпи в длъжност новото ръководство на комисията, едно от първите неща, които направихме, беше да затворим една ски писта, защото тя беше опасна и за съжаление на нея беше станал трагичен инцидент. Ето защо нашата активност ще бъде много сериозна.”, допълни Маргаритов.      

Преди старта на зимния сезон контролният оран ще извърши проверки, за да установи дали обектите са подготвени съобразно изискванията на закона.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари