Комисар Светлан Кичиков е новият шеф на „Гранична полиция“

0
Светлан Кичиков е командир на кораба „Обзор“, който в началото на годината /26.01. – 08.03.2016 г./ участва успешно в операцията на Агенция „Фронтекс“
Светлан Кичиков е командир на кораба „Обзор“, който в началото на годината /26.01. – 08.03.2016 г./ участва успешно в операцията на Агенция „Фронтекс“ Снимка: БГНЕС

Комисар Светлан Кичиков поема ръководството на „Гранична полиция“.

По-рано през деня предишният директор Антонио Ангелов подаде оставката си заради скандала с обществена поръчка, при която арестуван за трафик на хора беше избран да превозва мигрантите към центровете за настаняване.

По този повод премиерът Бойко Борисов разпореди всички от ръководството на ведомството да напуснат постовете си, припомня Нова телевизия. 

Старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по Закона за обществените поръчки и сключил договора, също хвърли оставка.  

В МВР започна процедура по назначаването на Кичиков. 

Той е роден през 1967 г. в Бургас, завършил е висше образование във ВНВМУ „Никола Йонков Вапцаров”- Варна, специалност “Корабоводене за военно-морския флот”, магистър.

Получил е допълнителни квалификации в различни обучителни курсове.

Професионалният стаж в МВР на Светлан Кичиков започва през 1992г. когато е назначен на длъжност командир на граничен кораб. Последователно е заемал различни длъжности в регионалната гранична служба – Бургас. На 30 март 2015г. е назначен на длъжност началник на База Гранични полицейски кораби-Созопол.

Светлан Кичиков е командир на кораба „Обзор“, който в началото на годината /26.01. – 08.03.2016 г./ участва успешно в операцията на Агенция „Фронтекс“  „Посейдон морски граници“ на гръцко-турската морска граница.

В рамките на професионалния му стаж в МВР е награждаван многократно.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари