Колко ще е увеличението на минималната заплата за някои от браншовете

12
Синдикатите не очакват сериозна промяна по отношение на доходите, ако бъде въведена МРЗ за различните икономически дейности
Синдикатите не очакват сериозна промяна по отношение на доходите, ако бъде въведена МРЗ за различните икономически дейности Видео: bTV

По-високи минимални работни заплати ще има в някои браншове още от догодина. За това се договориха работодатели и профсъюзи.

Колко ще бъдат минималните възнаграждения в различните сектори, ще се договаря с бизнес и синдикати. Те няма да могат обаче да падат под националната минимална заплата.

Със сигурност обаче там, където и в момента средните заплати са по-високи: като информационните технологии и финансовите дейности, например, се очаква да има и по-високи минимални заплати. В сектори като селското стопанство и строителството – обаче и сега средните заплатите не са много над минимума, предава bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Адриана Костадинова работи в книжарница и се надява при преговорите между синдикати и работодатели да се договори по-висока минимална заплата за хората, като нея

Синдикатите обаче не очакват сериозна промяна по отношение на доходите, ако бъде въведена минимална заплата за различните икономически дейности.

Работодателските организации очакват с новите правила да има повече предвидимост, защото бизнесът ще участва в преговорите по минималните възнаграждения.

Снимка: btvnovinite.bg

Преговорите по минималните заплати все още не са започнали, но служителите като Адриана се надяват на повече пари. Освен по икономически дейности, минималната заплата се очаква да е различна и за висококвалифицираните и нискоквалифицираните служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари