Колко магнитни бури ще ни мъчат през март?

0
Още в първия ден от месеца се очакват леки смущения, а в края на седмицата, на 5 и 6 март, експертите прогнозират по-висока слънчева активност
Още в първия ден от месеца се очакват леки смущения, а в края на седмицата, на 5 и 6 март, експертите прогнозират по-висока слънчева активност

Още в първия ден от месеца се очакват леки смущения

Геомагнитната прогноза за месец март е сравнително спокойна, пише edna.bg. Очакват се две слаби бури, причинени от активността на регионите, които „срещнахме“ през миналия месец, съобщават от Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География към БАН.

Да не забравяме, че Слънцето е непредвидимо и понякога рязко влошава нещата. Затова разчитаме на информацията в реално време, предупреждават още учените.

Този март се очертава да е динамичен – още в първия ден от месеца се очакват леки смущения, а в края на седмицата, на 5 и 6 март, експертите прогнозират по-висока слънчева активност.

В средата на месеца, на 11 и 12 март, отново се очакват магнитни бури, които ще предизвикат известно неразположение, а около 19-20 март ще бъде последният подобен период на смущения за месеца.

Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава. Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Помага и пиенето на повече вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари