Колко чесън може да се яде на ден?

1
Чесънът е изключително полезен за кръвоносната и храносмилателната система
Чесънът е изключително полезен за кръвоносната и храносмилателната система

Чесънът е изключително полезен за кръвоносната и храносмилателната система

За да осигурите на тялото си всички ползи, които се свързват с яденето на чесън, е необходимо да знаете какво е допустимото количество за консумацията на тази храна на дневна база.

Най-добър ефект ще постигнете, ако консумирате 2-3 средно големи скилидки чесън дневно.

Но в никакъв случай не трябва да прекалявате - пикантният зеленчук може да убие полезните бактерии в стомашно-чревния тракт и в случая консумацията няма да е полза за здравето ви, пише Actualno.com.

Въпреки това, не трябва напълно да се отказвате от чесъна, просто го консумирайте с мярка.

Този зеленчук е изключително полезен за кръвоносната и храносмилателната система. Той укрепва и имунната система. Освен това помага за понижаване на кръвното налягане и подпомага елиминирането на токсините.

Въпреки че чесънът може да не е най-добрата идея за поддържане на дъха ви свеж, консумацията му сутрин на празен стомах ще ви донесе най-голяма полза за здравето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари