Колега Москов, пише Ви един български лекар в емиграция

0
Това е писмото, което всеки българин трябва да прочете
Това е писмото, което всеки българин трябва да прочете

Това е писмото, което всеки българин трябва да прочете.

Публикувмае целия текст без редкторска намеса:

"Колега Москов, Пише Ви един български ортопед-травматолог в емиграция. 

Преди седемнайсет години моят тогавашен шеф, доцент (по онова време), Тивчев, отделяше всяка сутрин от времето за сутришен рапорт, за да обяснява на всички млади лекари колко претоварена с лекари е здравната система на България и колко ненужни сме всички ние – младите лекари на тази система. Тогава се вслушах в думите на по-възрастния от мен уважаван лекар – д-р Тивчев и емигрирах със семейството си в САЩ.

Тук се оказа, че лекари са крайно необходими, както на здравната система, така и на страната. Държавата САЩ приветства млади образовани хора със семейства, които да работят за много пари и съответно да плащат големи данъци. Откакто съм пристигнал тук, Америка отделя по малко време всеки ден, за да ми каже колко съм й необходим, чрез усмивките на пациентите ми, уважението на администраторите и защитата, която ми дава американската полиция и американският закон, от бандитски посегателства върху ми. 

Пиша Ви, колега, защото разбрах от българските медии, че въвеждате закон, според който българските емигранти, завръщащи се в България, трябва да заплащат здравни вноски за пет години назад, за да имат съмнителното щастие да се лекуват в една разпадаща се, корумпирана здравна система. 

Разбирам, че днес системата има голям недостиг на медицински сестри и лекари, а базата, в която се работи, е същата в някои болници, както преди седемнайсет години, когато заминавах.

Пиша Ви, колега, с едно предложение. Какво ще кажете да не ви плащам пет години здравни осигуровки за мен и семейството ми, а да си дойда и да започна да лекувам български граждани? 

Тук в града, в който емигрирах, сме шест лекаря. Ще взимаме по два месеца на годината за мисионерска дейност и ще работим в България без заплащане, като лекари мисионери. А Вие ще ни опростите здравните вноски, ако се наложи да се лекуваме в България. Какво ще кажете, а?

Д-р Виктор Хинов 

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари