Коледни вързопчета в Русе!

4
Новородените бебенца в двете русенски болници са с коледна премяна
Новородените бебенца в двете русенски болници са с коледна премяна Видео: NOVA

В русенската болница "Медика" обличат всички бебета в коледни костюми в дните до Нова година.

Празнично е и в неонатологията в болница "Канев". Там бебетата спят в червени чувалчета с шапчици като на джуджета, предава NOVA.

Решихме да внесем малко свежест и и уют в нашето ежедневие и да станем съпричастни с коледното чудо”, заяви Татяна Итова, началник "Неонатология" УМБАЛ "Медика"

Идеята за коледните костюми за бебета хрумнала на доктор Итова преди време. Решила да потърси от къде може да  се снабди отделението с  дрехите. Установила, че се продават и не е нужно да бъдат ушити по поръчка. А най-голямата радост била за майките, някои от които за пръв път виждали рожбите си и то в празнична премяна.

Първоначално бяха много изненадани, с много топли чувства. Освен това решихме да направим и по един подарък на всяко изписано дете от нашето отделение-снимка по избор със семейството или само на новороденото”, каза д-р Итова.

Цветелина ражда момиченце в УМБАЛ "Канев". Когато за  пръв път вижда дъщеря си Моника, тя била облечена в миниатюрен костюм на Дядо Коледа.

Навръх Коледа близките на Цветелина посрещнаха новият член на семейството. Младата майка си пожела  здраве, късмет любов и благоденствие за цялото ми семейство и за всички хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари