Коледни играчки, изработени от хора със специфични потребности, предлага на русенци Павилион 23 на Коледния базар

2
От 12 до 18 декември в Павилион №23 русенските почитатели на handmade изкуството могат да подпомогнат каузата на СНЦ „Дунавско сияние“
От 12 до 18 декември в Павилион №23 русенските почитатели на handmade изкуството могат да подпомогнат каузата на СНЦ „Дунавско сияние“ Снимка: СНЦ „Дунавско сияние“

От 12 до 18 декември в Павилион №23 русенските почитатели на handmade изкуството могат да подпомогнат каузата на СНЦ „Дунавско сияние“

Коледните приказни фантазии на 15 индивидуални творци и сдружения събра под един покрив СНЦ „Дунавско сияние“ в своето участие на традиционния Русенски базар.

От 12 до 18 декември в Павилион №23 русенските почитатели на handmade изкуството ще могат да се насладят на коледни играчки и сувенири, повечето от които са изработени от сръчните ръце на деца и възрастни със специфични потребности.

Само при нас може да закупите: уникалните шишаркови човечета на Ивайла Узунова – ученичка от ПГ по строителство и архитектура „Пеньо Пенев“; грейнали коледни звезди от памук, дело на второкласника Кристиян Рекинов - лауреат на Първа награда на художествения конкурс „Приказният свят на природата-22“; благословени Рождествени картички, сътворени от домуващите в ДСХ „Възраждане“ и Център за психично здраве – Русе.

И тази година получихме сериозна подкрепа от креативни майки от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм“, които изработиха уникални коледни изненади - шишаркови и жълъдови късметчета, даряващи усмивка на притежателите им. С широка благодарствена усмивка ще грейнат лицата на изявените вече млади художници: Алсу Пейчева от град Берковица и Недислав Пеев от град Добрич, ако закупите техните коледни сувенири и календари, които се продават с кауза за развитието на техния безспорен талант.

С оригинални коледни арт изделия се представят на Русенския базар и творци от Социално предприятие “Направено с любов” - град Перник, традиционен партньор на СНЦ “Дунавско сияние”. Основната част от набраните средства по време на Коледния базар ще бъдат използвани за организиране през 2023 година на изложба-базар на свободни творци и социални предприятия на и за хора с увреждания, работещи в областта на handmade изкуството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари