Коледен концерт “Да празнуваме заедно”

0

Фондация ‘Етническа хармония’ кани на традиционния Коледен концерт, под надслов “Да празнуваме заедно” на 14 декември от 17:30 ч. в пленарната зала на община Русе. 

Млади таланти от различни етнически групи за 20-та поредна година по оригинален начин ще пожелаят весели Коледни празници на всички русенци. В програмата с включени много танци, музикални изпълнения на етносите, представени в региона, както и спортни изпълнения в съзвучие със званието на Русе - Европейска столица на спорта за текущата година. Изпълнителите се готвят през цялата година, за да представят новия си репертоар на концерта и да отправят своето послание към русенци за хармония, много здраве и благоденствие.

Идеята на тазгодишния концерт е да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Канети е прав, като сочи Русе за еталон на етническа хармония. Фондация ‘Етническа хармония’ за двадесета поредна година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България. Традиционният концерт „Да празнуваме заедно” ще събере на една сцена младите таланти на Русе и ще зарадва публиката с етно-букет от арменски, български, турски, ромски, класически и модерни танци и е естествен завършек на една успешна година за организацията, изпълнена с интересни международни проекти и етно-предизвикателства.

През изминалата година организацията реализира множество проекти за талантливи деца и младежи. В края на всяка година фондация „Етническа хармония” организира Коледен концерт, който дава възможност на много таланти да се изявят пред русенската публика. Накрая традиционно има богата почерпка за всички участници и публиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари