Кой уплаши премиера?

0

През първия и втория си мандат той имаше маниер, като го посрещне мома с погача, да отчупи залък и да го бутне в устата на момата.Бойко Борисов май е изоставил някои от старите си навици, с които шокираше, очароваше и пленяваше публиката.

Вестник "24 часа" беше издирил и анкетирал такива моми, познали това щастие.

А на снимките от Москва, където Борисов се срещна освен с Медведев и Путин и с българската общност - Бойко не уважава момата с този фин жест, пише Вестник СЕГА.

По обичай министър-председателят бе посрещнат от мома в носия - има снимка на момата с погача и премиер - но липсва кадър, в който премиерът и момата влизат в духовна връзка посредством залъка.

Това е тъжно - премиерът ни е започнал да робува на предразсъдъци. Почнал е да слуша повече пиарите и по-малко - сърцето си. Защо?

Поразровихме малко около корените на думата погача - белким открием там някакъв знак... Нищо особено - форми на думата има в много европейски езици за разни тестени изделия, примерно италианското ястие фокача. На средновековен латински panis focaсius означава хляб, печен на жарава.

Единственото, което ни хрумва, е премиерът да се е уплашил, че понеже е в Русия, го посрещат не с погача, а с пУгача.

Думата пугач, от която произлиза известната фамилия Пугачов, на украински означава бухал - символ на мъдростта и опита. На руски пък е пистолет играчка. Пугач, от глагола пугать, буквално е - някой, който вдъхва страх.

Най-известният Пугачов - по-известен и от Алла Пугачова, е донският казак Емелян Пугачов, който вдига една селска война (1773-1775). Възползвайки се от слуховете, че Петър Три е жив, Емелян Пугачов се обявява за Петър Три и се сбива с Кремъл, но в крайна сметка изяжда имперския жезъл - разчетворили го на мегдана в Москва. Един от дребните му проблеми бил, че е неграмотен - затова не подписвал манифестите си.

Всички тия исторически факти наистина са малко страшнички и смущаващи, но чак пък да си промениш навиците и да не дадеш на момата залък...

Хайде всички да окуражим премиера и да вдъхнем смелост в неговото лъвско сърце!

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари