Кои цветя може да извадим в остъклена тераса през зимата?

3
Може да освободите място вкъщи
Може да освободите място вкъщи

Обичате цветя, но за някои от тях през зимата е наистина трудно?

Няма място вече вкъщи, а на студено не всяко растение ще вирее?

Най-оптималното решение е приспособена остъклена тераса или площадката пред апартамента, пише Актуално. Издръжливите растения, на които не им е нужна светлина зимата са именно кактусите и сукулентите.

Няколко съвета от нас, които да ви послужат да запазите градинката си и да ѝ се радвате дори в небалгоприятни сезони:

Топлоизолацията на вътрешната част на терасата е само в плюс на растенията. Ще им попречи да измръзнат, както и няма да позволи образуване на мухъл и конденз.

Постелете нещо на пода и по възможност „облечете“ стената от пода до прозореца/тавана с нещо, което да действа като изолация и ще сте успели да осигурите около 10-13 градуса.

Двойният стъклопакет също е удачен вариант, с който да подмените прозорците на остъклено помещение. Така, когато навън е студено, вие осезаемо ще сте повишили температурата.

Важно е дори остъклената тераса да се проветри, за да има циркулация и смяна на въздуха с нов и свеж такъв.

Най-претенциозните към топлина растения подредете по-близо до стаята.

Фикус, хибискус, драцена, хлорофитум и още други нямат проблем да останат на балкона през цялата зима, не ги мислете и освободете близкото до стаите място за по-чувствителните.

С правилно подбрани растения и точната информация за техните претенции и изисквания ще можете да се любувате на така любимите си цветя дори, когато навън е мрачно и студено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари