Кой е българинът, обучавал украинската армия

0
Калин Димитров e инструктор към МВР на Украйна
Калин Димитров e инструктор към МВР на Украйна Видео: NOVA

Той е работил с два от т.нар. Първи доброволчески батальони

„През 2014 година съм работил с два от така наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днепро и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA военният и оръжеен експерт, инструктор към МВР на Украйна Калин Димитров.

По думите му в момента единственият напълно обсаден град в Мариупол.

„Никой няма да се предаде там. Там са едни от най-мотивираните защитници, най-вече едно подразделение с малко особена слава – полкът „Азов”, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Историята трябва да се чете.
    Определено преди да се пишат постове историята трябва да се чете. Украинците са подложени на глад в периода 1932-33г от съветското правителство и това е така наречения Гладомор. В резултат от това умират между 2,5 и 3,5 милиона човека. Натрупаната омраза към съветската власт причинила смъртта на толкова хора избива като опит за отмъщение чрез съдействие на нацистите през втората световна война. Нищо не оправдава геноцида и зверствата нито на едната нито на другата страна, но омразата между тези народи е посята и е добра почва за националистични и неонацистки движения. Нещата не са само черни и бели, всичко в историята си има причина.
  • 5
    1
    ....
    Обучавал си фашисити, дебил смотан.Къв х.й си търсил там не та знам? Най-големите мръсници и убийци "АЗОВ"....още малко им остана...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари