Кои депутати са "за" или "против" кабинет на Габровски

0
Политиците коментираха на влизане в НС дали ще бъде приет кабинетът на Габровски
Политиците коментираха на влизане в НС дали ще бъде приет кабинетът на Габровски Снимка: БГНЕС

Политиците коментираха на влизане в НС дали ще бъде приет кабинетът на Габровски.

"Министри като Николай Павлов, които МВР по наше време искаше да арестува, са част от предложените министри", каза Кирил Петков от ПП, предаде репортер на БГНЕС.

Така че мисля, че този кабинет няма да мине, добави той.

България има нужда от правителство. ДПС говори и работи по тази тема. Това заяви на влизане в парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"Ние и да подкрепим, смятаме, че е компромис, какъв точно - ще чуете в залата. Но ако представят програма, която е в посоката, в която ние работим, ако дебатът е в тази посока, ще подкрепим", допълни Цонев.

Рамадан Аталай от ДПС коментира, че днес е първият ден, в който партиите трябва да се вразумят. Ние най-вероятно ще подкрепим това правителство, трябват работещи институции, допълни Аталай.

Оставам оптимист, дано разумът надделее. Надявам се диалогът, разумът, подадената ръка да вземат превес. Надявам се подкрепата да ми стигне, защото това е в интерес на всеки гласоподавател, независимо от коя политическа сила е, заяви в парламента проф. Николай Габровски.

По думите му основните задачи, които проектокабинета си поставя са общонационални, те не са партийно оцветени и са в интерес на всяка една от партиите. Много е трудна политическата ситуация, каза още проф. Николай Габровски.

Няма да имаме правителство днес, освен ако нямаме някаква изненада от задкулисието. Това заяви на влизане в парламента депутатът от "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Демократична България" остава ли категорично против, всички депутати?

- Имам чувството, че всяка сутрин трябва да се кълнеме пред вас. Заклевам се! - каза още Атанасов пред журналисти.

Няма да работим с ГЕРБ, от нас имат 53 гласа против, заяви в парламента Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната".

По думите му този кабинет, който се предлага, е огледало на управление ГЕРБ-ДПС.

"Това е кабинетът на Бойко Борисов", допълни Настимир Ананиев.

Според него е важно да има конструктивна опозиция.

"Подкрепяне този кабинет. Нека да видим какво ще свършат", заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски. Всичко, което е за хората е достатъчен мотив, добави той.

"За да се спре с разделението, някой трябва да поеме отговорност. Президентът е подведен. България има нужда от редовен кабинет, в третия мандат ще видим огледалния образ на хартиената коалиция", каза още Настимир Ананиев.

Резултатът днес ще окаже посоката в следващите месеци, дори и години. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС. По думите му очевидно в зала ще стане ясно дали кабинетът "Габровски" ще получи подкрепа, в което няма нищо лошо.

Всяка партия ще вземе своята позиция и ще носи отговорност за нея, независимо каква е тя.

Биков каза още, че е далеч от мисълта да събират един по един шест гласа, които математически не достигат за одобрение на предложения от Габровски състав на кабинет.

По думите му е притеснен, че демократични партии като "Демократична България" и БСП няма да подкрепят това правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари