Кои дефекти не са важни при покупката на автомобил "втора ръка"

0
Тях можете да поправите сами или за малко пари
Тях можете да поправите сами или за малко пари Снимка: iStock

Тях можете да поправите сами или за малко пари

Към купуването на употребяван автомобил трябва да се подхожда сериозно и отговорно, но също така не трябва да изостряте вниманието си върху някои дребни дефекти, които можете да поправите сами или за малко пари.

Съветите, които споделяме с вас, най-вероятно са добре познати на по-опитните водачи, но пък ще са полезни за онези млади шофьори, на които за първи път им предстои покупка на употребяван автомобил, пише Факти бг.

Експертите съветват да не се плашите от наличието на черно масло в двигателя, както и от стари филтри, което може косвено да показва, че продавачът не се опитва да подготви колата за продажба, а черното масло говори, че то си върши работата и "отмива" нагарите от повърхността на цилиндрите и буталата. По време на диагностиката е необходимо да се съсредоточите върху силовия агрегат, скоростната кутии и окачването.

Дефектното предно стъкло (с шупла) също не е основна причина за отказ от покупка, освен ако пукнатината не се намира пред очите на водача, тъй малки пукнатини от камъчета се оправят срещу скромна сума. Не се притеснявайте и от замъгляване на фаровете, тъй като процедурата по полиране не изисква много пари, а можете да си я направите и сами.

Ако колата е претърпяла лек удар, е необходимо да разберете дали колизията е била наистина лека. Трябва да се провери геометрията на автомобила и да се прегледат т.нар. "хармоники на роговете". Ако те са изправни, то поправката на детайла е възможна и няма смисъл да се притеснявате заради нея. Не е желателно обаче да се купуват превозни средства с корозивни зони.

Повечето от дефектите в интериора на автомобила също не са страшни. Става дума за износена тапицерия, повреден волан и лост на скоростите. У нас има доста добри автомобилни тапицери, които ще оправят тези недостатъци. Ако обаче проблемите са по-арматурното табло или по пластмасовите детайли в салона, то ремонтът е по-скъп и по-сложен. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари