КОЙ беше в тотото, когато се паднаха еднакви шестици в два тиража подред?

0
Тошко Йорданов хвърли в парламента обвинение към ДПС, че е имало нагласяне на числата от тотото
Тошко Йорданов хвърли в парламента обвинение към ДПС, че е имало нагласяне на числата от тотото Снимка: БГНЕС / Архив

Тече изчистване и изчегъртване на ГЕРБ в ТОТОТО

Тошко Йорданов хвърли в парламента обвинение към ДПС, че е имало нагласяне на числата от тотото. Той припомни шокиращия факт, че се преди години се паднаха еднакви шестици в два тиража подред.

"Такова съвпадение няма във Вселената", обяви той.

Водачът на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов припомни случая с двете еднакви шестици от тотото в два поредни тиража.

Повод стана скандалът с неговия съратник Александър Тодоров, който бе обвинен от представители на ГЕРБ и ДПС, че е подал декларация с невярно съдържание, че не е депутат, за да може да оглави Българския спортен тотализатор

Йорданов отговори на нападките: „В момента тече изчистване, изчегъртване на ГЕРБ от този тумор, който са вкарали под формата на корупция, на зависимости в цялата държава. И това е проблемът – и затова пищите. А на ДПС искам да припомня, понеже правеха някакви реплики за шестици от тотото, колеги, понеже аз помня: сетете се кога в Българския спортен тотализатор имаше две шестици с едни и същи числа две поредни седмици – такова съвпадение няма във Вселената. Шест числа – две седмици подред. И сетете се тогава какво беше в тотото и КОЙ.“

Хасан Адемов от ДПС репликира Тошко Йорданов: „На тази трибуна много хора са се упражнявали на тема ДПС. Използвам случая да заявя, че упражненията на тема „Движение за права и свободи“ не са лъжица за всяка уста, в това число и за Вашата.“

Тошко Йорданов обаче отвърна: „Да се упражнявам за ДПС? Аз зададох въпрос кога се паднаха две шестици подред в две поредни седмици с едни и същи числа и кой беше тогава в тотото. Кое му е упражняването?!“

Справка с медийни публикации показва, че двете еднакви шестици са се падали през септември 2009 г. – в началото на първия мандат на правителството „Борисов 1“. Това се е случило в трето теглене на играта „6 от 42“ – и в двата поредни тиража през няколко дни.

По това време изпълнителен директор е Дамян Дамянов, а Иво Тонев е председател на Управителния съвет на тотализатора.

Тошко Йорданов вероятно искаше да намекне, че Ирена Кръстева – майка на депутата от ДПС Делян Пеевски, е била шеф на тотото. Кръстева обаче е била изпълнителен директор между 2002 и 2005 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Азсъм
    До кокото си спомням тогава смениха шефа, и най вероятно е забравил или не му е казано да подмени топките.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари