Когато си позволявал на простака да те язди години, нямаш право да му се подиграваш

2
Напразно и с голямо закъснение мнозина се присмиват на Методиевич за ескалиращите небивалици, които се търкалят от устата му
Напразно и с голямо закъснение мнозина се присмиват на Методиевич за ескалиращите небивалици, които се търкалят от устата му Снимка: Фейсбук

Напразно и с голямо закъснение мнозина се присмиват на Методиевич за ескалиращите небивалици, които се търкалят от устата му след като  съобщи, че е построил над половин милиард километра магистрала само за 10 години

Коментар на Иво Инджев в неговия БЛОГ

Присмехулниците първо трябва да слушат, за да разберат какво са чули. Той не казва магистрали, а магистрала. Какво значи ли?

Известно е, че властта е наркотик. Пристрастеният към нея е шмръкнал толкова от него, че бълнува за любимото си видение, за  магистрал(к)ата.

Да не би да му е за пръв път? Я си спомнете за други негови фантасмагорични изявления в момент на самодостатъчна еуфория:

За 10-те милиона мигранти, които всеки момент ще прегазят България

За милиардите ( с повече или по-малко нули, споменавани по същия начин от него) , похарчени за АЕЦ “Белене”, поради което трябва да бъдат похарчени още милиарди

За възторга му от построеното от Живков, което той дори не можел да боядиса

Има и още подобни “гениални” прозрения на силния човек на България със слабост към лъготенето на едро, който не прави разлика между стотици, хиляди, милиони и милиарди, когато трябва да се похвали с нещо или да сплаши плашливите си поданици. 

На една международна конференция в София, както съм писал много пъти, същият обяви преди 7 години, че България е обявявала война на СССР. И нищо. Огледах се и видях около мен депутати, политолози, журналисти, дипломати. Нито един не трепна от тази демонстрация на чудовищно невежество, което можеше да бъде наречено и предателство, ако беше демонстрирано от човек, който можем да заподозрем, че го прави нарочно.

Така че, уважаеми присмехулници, липсват ви първите 7 години. Ако още тогава го бяхте погнали с вашия присмех, нямаше да стигнем до това да го слушаме как лъжите му придобиват космически измерение за “милиарди”.

Вместо това някои от вас ми се присмиваха, че го “мразя” по културни съображения. И са прави ( не за “омразата”, каквато не изпитвам към обекта на моето презрение): културата, дори и най-общата, е мерило за това кому позволяваш да те язди. Ако е простак, значи си го заслужаваш.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари