Кога ще се премахнат самоделните гаражи в Русе

3
От Общината чакат конкретен сигнал, а след това процедурата е дълга
От Общината чакат конкретен сигнал, а след това процедурата е дълга Снимка: архив

От Общината чакат конкретен сигнал, а след това процедурата е дълга

В междублоковите пространства, наред с множеството плътно паркирани автомобили на живущите, съществуват и самоделни конструкции тип „гараж“. Русенци се обърнаха с въпрос към Русе Медиа няма ли да бъдат премахнати, тъй като много от тях не се ползват по предназначение – в тях се складират вещи, а автомобилите стоят паркирани отвън и заемат място, на което би могло да се паркират коли на хора без гаражи.

От Общината отговориха, че за да се предприемат някакви действия, е необходимо да се подаде конкретен сигнал, а всеки казус се разглежда самостоятелно. Какъв е статутът на тези винкелови конструкции става ясно едва, след като се извърви дълъг път по установяване на собственика и последваща кореспонденция с него. Има такива, които са узаконени, но има и такива, които се оказват без необходимите разрешения и към тях се предприемат и съответните действия.

От Общината обясниха, че последните такива гаражни клетки, които са премахнати доброволно от страна на собствениците им, са в района на Операта. Предстои да се премахнат такива гаражи и в кв. „Дружба“ в района на буферния паркинг. За близо две години обаче са разчистени едва десетина самоделни гаража. Администрацията призовава гражданите да са по-активни и да подават конкретни сигнали за конкретни места, за да могат да се предприемат действия за евентуалното премахване на такива гаражи при липса на документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари