Код жълто за опасно горещо време в 16 области

0

Живакът удря 39 градуса

Предупреждение за опасно високи температури, стойности над 35°, е в сила в областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Ст. Загора, Кърджали, Хасково, Сливен и Русе.

Ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са от 31° в североизточните до 39° на места в западните райони.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб северозападен вятър.

Максималните температури ще са от 29° до 31°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще е слабо.

И в планините ще е предимно слънчево. След обяд на места ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи.

Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили. Ще преобладава слънчево време, но в часовете около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Източна България и планинските райони, ще има валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще се понижат с 2°-3°.

В неделя и през първите дни от новата седмица ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, но само на отделни места, с по-голяма вероятност в източните и планинските райони, ще има превалявания. Температурите ще останат без промяна, максималните - между 31° и 36°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари