Кметът, общински служители и доброволци чистиха отпадъци в Русе

2

В доброволческа акция се включиха днес кметът на Русе Пенчо Милков и служители от дирекциите "Обществен ред и сигурност" и „Хуманитарни дейности“ в общината.

Заедно с граждани те почистиха детските площадки и градинките в Централен южен район на Русе, както и в Комплексния център за подкрепа на лица с увреждания в ж.к. „Дружба 3“.

Към каузата за почистване и облагородяване на града се присъединиха служители от „Социални дейности“ и техният директор Катя Петрова, от Сдружение „Дете и пространство“, младежи от СНЦ „Еквилибриум“, Приемна грижа, Фондация „Трета възраст“, екипи от детска ясла №6 и от Комплексния център за подкрепа на лица с увреждания.

От отдел „Култура“ се погрижиха за пространството пред площад „Дунав“, а „Образование“ и „Здравеопазване“ – за централния район в града.

Идеята на ръководството на Община Русе е да проявим любовта и уважението си към родното място, като заедно се погрижим за градинката край блока или близката детска площадка.

Бяха почистени и прилежащите пространства към ДСХ „Възраждане“, Дома за пълнолетни лица с физически увреждания „Милосърдие“ и Центъра за социална рехабилитация за лица със зрителни увреждания.

Акция по почистване ще има и следващата седмица. Предстои да се включат служителите на Центъра за психично здраве, БЧК и Центъра за временно настаняване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари