Кметът на Созопол организира масово плуване

0
С акцията Тихомир Янакиев иска да покаже, че морето е кристално чисто
С акцията Тихомир Янакиев иска да покаже, че морето е кристално чисто Снимка: Христо Стефанов / БТА (архив)

С акцията Тихомир Янакиев иска да покаже, че морето е кристално чисто

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев отправи покана към всички представители на туристическия бранш да плуват заедно, за да покажат кристално чистото море. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Инициативата е подета от Янакиев заради тиражираните лоши новини срещу родното Черноморие и е в подкрепа на българското море, златните пясъчни ивици и развитието на туризма в община Созопол, посочиха от общинския пресцентър. Оттам информираха, че поканата Янакиев е отправил към хотелиери, ресторантьори и приятели да поплуват заедно в морските води на централния плаж в Созопол, който за поредна година е носител на "Син флаг", и да покажат на всички, че морето е кристално чисто и те са горди негови стопани.

Инициативата в подкрепа на българското Черноморие ще се състои на 15 юли, от 8:00 ч. на централния плаж в Созопол.

На 10 юли, на пресконференция на централния плаж в курорта "Слънчев бряг" Радина Огнянова, ръководител на лаборатория, обяви, че няма нищо притеснително относно чистотата на нашето море и показа резултатите от последно взетите проби от морската вода. Тогава тя призова хората да следят достоверните източници, каквито са анализите на акредитираните лаборатории, страниците на регионалните здравни инспекции в Добрич, Варна, Бургас, а не да се доверяват на слухове, провокации и непроверени информации в социалните мрежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари