РЗИ се включва в проверките на въздуха!

0
Кметът на Русе е сезирал РЗИ и Инспекция по труда с настояване да се включат в проверките на атмосферния въздух
Кметът на Русе е сезирал РЗИ и Инспекция по труда с настояване да се включат в проверките на атмосферния въздух

Над 20 са подадените от русенци сигнали на тел. 112 и до Регионалната инспекция по околната среда и водите тази сутрин, свързани с „остри, неприятни миризми на бакелит“.

В тази връзка, днес, кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов сезира Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда с настояване двете институции да се включат в проверките за качеството на атмосферния въздух на територията на гр. Русе.

„За предприетите мерки следва да ме уведомите незабавно, както и да получа информация за осъществения контрол и извършените проверки, свързани с опазването на общественото здраве и здравословни и безопасни условия на труд“, се казва още в писмото на Стоилов.

„Като кмет и като гражданин съм съпричастен с проблема и няма да спра да изисквам от отговорните институции да си свършат работата. Недопустимо е при тази мобилизация на толкова институции и при създалото се обществено недоволство, да се демонстрира безнаказаност и обгазяването да продължава. Настоявам проверките да продължат ежедневно. Няма да допуснем някой да трови въздуха на русенци. Изцяло подкрепям недоволството на моите съграждани и изисквам да се приложат най-строгите мерки на Закона, дори да се стигне до затваряне на предприятия“, заяви още кметът Пламен Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари