Кметът на Сопот се отървал на косъм от смъртта

0
Физически съм добре, но още преживявам стреса, сподели Деян Дойнов
Физически съм добре, но още преживявам стреса, сподели Деян Дойнов Снимка: архив

Кметът на Сопот Деян Дойнов и негов колега се отърваха на косъм от смъртта, след като ремарке на микробус се откачи и ги връхлетя на Подбалканския път.

Инцидентът станал в петък, когато Дойнов се прибирал от мероприятие в Карлово със служебния автомобил "Мазда".

"Станах неволен участник в ПТП. Физически съм добре, но още преживявам стреса. Всичко стана за секунди. Голям късмет извадихме, Господ е решил да ни запази", каза кметът на Сопот пред "Марица".

И разказа как се е случил инцидентът. Дойнов бил спрял на пътя поради извършващ се ремонт в едното платно и изчаквал на опашката от автомобили светофарът да го пропусне, когато в един момент забелязал, че срещу него от насрещното хвърчи ремарке. "Нямах никакво време за реакция, всичко стана много бързо. То първо удари нашия автомобил в задната част зад шофьора, а след това и колата зад мен", разказа Дойнов.

След удара Дойнов и колегата му изскочили от автомобила и се втурнали да помагат на шофьора в колата зад тях. Мъжът успял да излезе сам от автомобила, но се държал за стомаха. Дойнов позвънил на полиция и линейка и екипите пристигнали мигновено, за което много благодари.

При прегледа лекарят установил, че шофьорът от колата зад Дойнов е получил натъртвания от отварянето на еърбека. Оказа му е медицинска помощ и е настанен в болница. Няма опасност за живота му.

Причината за катастрофата е техническа неизправност на теглича на буса. По време на движение 45-годишният шофьор зад волана забелязал, че тегленото от него ремарке се откачило и набил спирачки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари