Кметът на Отава: Протестиращите, а не полицията контролират ситуацията

0
Недоволството на шофьори на камиони премина от столицата към Торонто, Квебек, Уинипег
Недоволството на шофьори на камиони премина от столицата към Торонто, Квебек, Уинипег Снимка: © gettyimages

Някои демонстранти казват, че искат разпускане на канадското правителство

Протестиращите в канадската столица Отава контролират ситуацията и са по-многобройни от полицаите, призна кметът на града Джим Уотсън, цитиран от БНР.

Десети ден центърът на Отава е парализиран от протеста на шофьорите на камиони, наречен "Конвой на свободата", срещу задължителната ваксинация, което прерасна в движение против Covid ограниченията.

Според световните агенции демонстранти развяват нацистки флагове или знамена на Конфедерацията. Някои казват, че искат разпускане на канадското правителство.

Срещу четирима души са повдигнати обвинения за прояви на омраза и заплаха срещу публични фигури. Добре организираната блокада разчита на финансиране от Съединените щати, твърди канадската полиция.

В Канада протестите на шофьори на камиони преминаха от столицата Отава в Торонто, Квебек Сити и Уинипег, твърди в същото време БНТ. Протестите постепенно преминаха в движение срещу строгите ограничителни мерки в пандемията и управлението на премиера Джъстин Трюдо.

Към шофьорите на камиони се присъединяват мнозина извън бранша. В Торонто има засилено полицейско присъствие, поради опасения от безредици. В центъра на града демонстрираха стотици здравни работници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари