Кметът на Брезово отстранен от длъжност

0
Поддръжниците на кмета от Брезово заявиха днес, че подготвят голям митинг в негова защита
Поддръжниците на кмета от Брезово заявиха днес, че подготвят голям митинг в негова защита Видео: БГНЕС

Районен съд- Пловдив уважи днес искането на прокуратурата и отстрани временно от длъжност кмета на град Брезово Радньо Манолов, заместника му Димитър Томов и секретаря на общината Стойна Малешкова. Мотивите на съдия Велина Антонова са свързани с опасението, че те биха възпрепятствали разследването, ако останат на постовете си. Решението може да се обжалва в Окръжен съд.

И друг път са опитвали да фалшифицират подписа ми, обясни пред журналисти кметът Радньо Манолов, това ще е трети път. Веднъж се опитаха да изкарат, че съм присвоил два милиона и половина марки, това беше преди години, каза той. И тримата общинари, които бяха арестувани след зрелищна акция на ДАНС и пуснати от ареста с парична гаранция, са обвинени в изготвяне на фалшиви нотариални заверки за прехвърляне на вноски от един пенсионен фонд в друг. Подобно обвинение има и за ръководителката на местния клон на ДСК Стоянка Стоянова.

Поддръжниците на кмета от Брезово заявиха днес, че подготвят голям митинг в негова защита в четвъртък в градчето. Той бил направил много за града, оправил улиците, парка, а и хората не вярвали, че е способен на такива далавери. Дори в съботния ден, въпреки насроченото днешно дело за сваляне от длъжност, той обикалял из района и лично следял водоемите, за да не би да стане наводнение.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари