Кмет на търговищко село стреля по домашни кучета

0
Ветеринар успява да спаси само шестмесечната Мая
Ветеринар успява да спаси само шестмесечната Мая Видео: bTV

Кметът на търговищкото село Ловец е разследван за убийство на домашни кучета.

Димитър Алексиев гръмнал с ловната си пушка две кучета, собственост на младо семейство, а случаят предизвика вълна от недоволство и широка обществена реакция в социалните мрежи. 

Двете кучетахъски и кокер шпаньол, били вързани в стопанска постройка близо до къщата на семейство Исмаилови в търговищкото село Васил Левски. Стопаните разказват, че чули изстрелите, докато били в дома си. Видели, че мъжът, застрелял кучетата, е кметът на съседното село Ловец.

Семейството се обажда на ветеринар, но той успява да спаси само шестмесечната Мая. Сега за нея полагат грижи в стопанския двор на селото. 

Убитото куче е имало паспорт и ваксинации, семейството тепърва е щяло да регистрира и малкото хъски.

Нямало е деца, нямало е хора. Какво е направил колегата и аз не мога да ви кажа. От скоро е ловджия, но е направил голяма грешка, не е трябвало така да става”, разказа кметът на село Васил Левски, предава bTV.

Кметът на село Ловец е заобиколен от котки и кучета в дома си и казва, че обича животните. По думите му бил извикан в съседното село, за да застреля друго куче, но по погрешка гръмнал домашните любимци.

„Има половин милион ловджии в България, значи всички сме убийци така излиза. В гората като влезеш, не си ли убиец?”, оправда се Димитър Алексиев.

Заяви, че съжалява за станалото.

Пушката, с която е стрелял кметът, е иззета. По случая се води полицейско разследване под надзора на Районна прокуратура – Търговище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари