Кирил Спасов: Унищожени са част от екзотичните дюни на южния плаж в Несебър

0
Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника
Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника Снимка: Галя Тенева / БТА

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника

Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на южния плаж в Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов.

Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) - Бургас и Областната дирекция на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната управа и Община Несебър, информира Спасов, предава БТА.

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по протежение над 300 метра. Част от пясъка, изровен от ивицата, е затрупал дюните, обясни Спасов.

Посегателството е установено в късния следобед в петък от концесионера.

"Случайно минавах в около 16:30 ч. край плажа и забелязах, че ивицата е разорана. Веднага се обадих на спешния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали компетентни органи. По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели. Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни. Нямам представа кой и защо е извършил това посегателство, но съм сигурен, че скоро ще се установи", коментира Спасов.

През април миналата година сигнал за разорани дюни имаше и на територията на плаж "Бутамята" в Синеморец. Тогава инспектори на РИОСВ, съвместно с представител на Община Царево, констатираха, че в югозападната част на плажа е извършено разораване и преминаване на едрогабаритна техника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Играчът
    Бях чукал там едно сладко гадже 1989 година. Ама от тогава да стои разорано ли ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари