Кирил Петков: Слагаме ново начало на отношенията между Турция и България

0
Основен приоритет е нито един български, нито турски шофьор да не бъде обект на корупция
Основен приоритет е нито един български, нито турски шофьор да не бъде обект на корупция Снимка: Правителствена пресслужба

Основен приоритет е нито един български, нито турски шофьор да не бъде обект на корупция

Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Двустранната среща беше в Анталия, където се провежда второто издание на Международния дипломатически форум.

„Имахме много конструктивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме засилването на икономическото сътрудничество, като отбелязахме възможността да се увеличат инвестициите и търговията между България и Турция, заяви Петков след срещата с Ердоган. По думите на българския премиер с нея се слага ново начало на отношенията между Турция и България.

В рамките на разговора е била обсъдена диверсификацията в енергийната сфера, като акцент е бил поставен върху газа, преминаващ през Турция. В това отношение министър-председателят Кирил Петков изрази очакване да има по-добри връзки между „Булгартрансгаз“ и турската страна, отбелязват от правителствената пресслужба.

Петков изтъкна като друг приоритет транспортната свързаност между България и Турция и по-конкретно влаковата връзка между Истанбул и Пловдив. По думите му от сериозно значение е също свързаността на Бургас и Истанбул, особено що се отнася до туристическия сезон.

Министър-председателят Кирил Петков заяви, че в разговора с турския президент Ердоган е обсъдена решимостта на двете страни за премахване на корупцията при преминаването на общата ни граница.

„Основен приоритет е нито един български, нито турски шофьор да не бъде обект на корупция и обект на застрашаване на спазването на правилата“, категоричен бе българският премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Забрави
    Думата промяна ,ново начало неги ползвай не правиш нищо вземете се в ръце иначе сте чао Работа Работа трябва и то много .
  • 1
    3
    айде де
    на всеки е ясно,че летоброенето не започва с нов мандат, има утъпкана пътека, а не нови совалки, колкото да оплескате нещата и тук, вземи се въце бе Кире, не си открил топлата вода,отдана я ползваме
  • 3
    2
    Ново начало
    С надупен гъз срещу рязан уй? Машаллах! ЧАЛАМБА!
  • 2
    1
    баш пайстора
    Американската подлога стана и турска подлога.Майка ти да еба продажна измет долна .Слагай феса
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари