Кирил Петков: Имаме успехи без да сме нарушили принципите си

0
Разделителната линия с президента е Украйна - ние не вярваме в мир, основан на завзети територии, заяви той
Разделителната линия с президента е Украйна - ние не вярваме в мир, основан на завзети територии, заяви той Снимка: Кадър БНТ

Разделителната линия с президента е Украйна - ние не вярваме в мир, основан на завзети територии, заяви той

"Промяната продължава. Дори в последния месец, въпреки трудностите, имаме постижения - например така очаквания закон за разследване на главния прокурор. Мечтата ни да влезе в Шенген и еврозоната са едни основни задачи. За да се случи това, първо ни трябва бюджет с 3% дефицит, а това се случва. Не сме отстъпили от принципите си, а успяхме няколко успеха да се случат", каза в ефира на БНТ съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков.

Според него, страсти не липсват, общата работа с ГЕРБ-СДС не е лесна, но все пак се намира начин да има резултати.

"Бюджетът вече е на плюс, заради юнската събираемост. Сега работим по КПКОНПИ - искаме да направим закон, който наистина противодейства на корупцията", каза Петков.

По повод визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в България, той посочи, че Зеленски е символ на една борба срещу по-силен враг, в която той успява. "Всички бихме се радвали да имаме куража, който той има. Бях щастлив, че сме от правилната страна на историята - с европейските страни, със страните от НАТО", посочи Кирил Петков..

В коментар на отношенията с президента, той обясни, че Денков протяга ръка към Румен Радев и би били добре, ако двете институции работят заедно, а не в конфронтация.

В отговор на въпрос за кандидата на кмет на София Васил, Петков посочи, че е търсен човек, който може да управлявал хора, добър е и е неподкупен. "Време е да оценяваме хората по техните умения и качества, а не по родителите и предците му", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари