Ким Чен Ун: Русия "ще надделее" в борбата си "империалистите"

2
Севернокорейският лидер поздрави Путин за годишнината от Деня на победата
Севернокорейският лидер поздрави Путин за годишнината от Деня на победата Снимка: ЕПА / БГНЕС

Севернокорейският лидер поздрави Путин за годишнината от Деня на победата

Ким Чен Ун каза, че Русия "ще надделее" в борбата си "империалистите", цитира думите му държавната информационна агенция KCNA във вторник - в деня, в който Русия чества победата на хитлеристка Германия през Втората световна война, предаде News.bg.

Северна Корея изгради по-тесни връзки с Кремъл и подкрепи Москва, след руското нахлуване в Украйна миналата година, включително анексирането на украински територии, което повечето членове на ООН осъдиха като незаконно.

"Изпращаме топли пожелания към Вас, руската армия и народа на Русия за тяхната свещена борба за запазване на световния мир", цитира агенцията думите на Ким в писмо до руския президент Владимир Путин.

Ким също поздрави Путин за годишнината от Деня на победата във вторник, който отбелязва поражението на нацистка Германия през 1945 г., като каза, че Русия ще продължи да защитава своята "автономия" и "стабилността на региона".

На 30 март азиатски издания писаха, че Пхенян може да изпрати до 500 000 хиляди войници на Русия. Според руски коментатори обаче това може да стане само със съгласието на Китай.

На 22 декември САЩ обвиниха Северна Корея, че въоръжава частната немническа армия "Вагнер" на Евгений Пригожин. Пхенян категорчино отхвърли тези обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Sтанко
    "Тоя недоеб*н дебеловрат нерез кой го има за нещо? " - Всички които имат за какво да се пазят. Неуправляемият ракетен снаряд (НУРС) е най-страшният човек на планетата, защото цял живот живее заради войната и е подготвен за вечна борба със империализма в света. От бясното куче - по опасно няма! Путин ще ви се стори като чихуахуа, ако някой разсърди този дето си мислиш, че е гола-вода!
  • -4
    1
    Койсйдй
    Тоя недоеб*н дебеловрат нерез кой го има за нещо?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари