КЕВР: Токът поскъпва с 2% от 1 юли

0
За следващия едногодишен ценови период цената на електрическата енергия от АЕЦ "Козлодуй" ще остане практически непроменена
За следващия едногодишен ценови период цената на електрическата енергия от АЕЦ "Козлодуй" ще остане практически непроменена Снимка: БГНЕС

За следващия едногодишен ценови период цената на електрическата енергия от АЕЦ "Козлодуй" ще остане практически непроменена

Средното изменение на цената на електрическата енергия от 1 юли 2024 г. ще бъде около 2 процента. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов на брифинг в сградата на регулатора. По думите му все още се извършват изчисления от експертите на КЕВР и се проверяват направените от енергийните дружества инвестиции с оглед на тяхното отразяване в ценовото решение. "Затова не може да се определи точното изменение на цената на електрическата енергия", заяви Иванов, цитиран от БТА.

Председателят на КЕВР изтъкна, че за следващия едногодишен ценови период цената на електрическата енергия от АЕЦ "Козлодуй" ще остане практически непроменена. Той припомни, че първоначалното заявление на атомната централа е било за повишаване на цената с 30 процента, но впоследствие това заявление е било оттеглено и в понеделник в КЕВР е постъпило второ заявление от АЕЦ "Козлодуй". Това заявление е почти идентично с това от миналата година. През 2023 г. от АЕЦ "Козлодуй" са поискали цена от 69,77 лева, а тази година е това е искане е дори за малко по-ниска цена - 69,14 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари