Казусът с електронните рецепти стигна до премиера

0
Николай Денков обсъди с Българския лекарски съюз възможните решения за е-рецептите
Николай Денков обсъди с Българския лекарски съюз възможните решения за е-рецептите Снимка: Министерски съвет

Николай Денков обсъди с Българския лекарски съюз възможните решения за е-рецептите

Възможностите за надграждане на Националната здравноинформационна система (НЗИС) бяха обсъдени по време на среща на премиера акад. Николай Денков с представители на Българския лекарски съюз (БЛС). Тези подобрения ще дадат решение на проблемите около изписването на електронни рецепти.

Конструктивна среща, обнадежден съм от разговора ни. Трябва да търсим решения в полза на хората“, каза министър-председателят, съобщиха от Министерски съвет.

В срещата взеха участие председателят на Управителния съвет (УС) на БЛС д-р Иван Маджаров, главният секретар на УС на БЛС д-р Валентин Пеев и д-р Гергана Николова-Ширкова. Те запознаха премиера с конкретни казуси и съвместно дефинираха възможни стъпки за тяхното разрешаване чрез надграждане на функционалностите на Националната здравноинформационна система. За реализацията на обсъжданите идеи ще бъдат определени отговорни лица и необходимите срокове.

В рамките на срещата стана ясно, че затруднения сред медиците има само с белите рецепти, след като от 16 октомври антибиотиците и антидиабетните лекарства започнаха да се предписват от лекарите и отпускат в аптеките само срещу електронни рецепти. Изписването на жълтите и зелените рецепти, които също станаха задължително електронни от юни т.г., протича без проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари