Кауфланд стана първият в България горд насител на Удостоверение за зелена енергия

0

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги връчи първото в България Удостоверение за електрическа енергия, произведена от възобновяеми източници, на Кауфланд. Документът доказва, че от 1 март 2016 г. търговската верига закупува 100% зелена енергия. С придобиването му Кауфланд България стимулира екологичните производства и допринася за опазването на околната среда.

Получаването на Удостоверението от Кауфланд България не е случайно. През годините компанията нееднократно е доказвала със своята дейност и инициативи, че е „зелена компания“. От няколко години новите търговски обекти на Кауфланд България чрез специална иновативна система, която използва отпадъчната топлина от хладилните мощности, се отопляват без използването на фосилни горива. По този начин фирмата дава своя принос към редуциране на вредните емисии. Във филиалите на Кауфланд България се извършва стриктно разделно събиране на отпадъците, като само за миналата година компанията е предала за рециклиране близо 8000 тона хартия и над 740 тона фолио. Кауфланд България е първата търговска верига получила сертификата „Зелена компания“ от Световната банка и е носител на още редица други екологични награди.

С развитието на технологиите екологичните електропроизводства стават все по-ефективни и това е допълнителен стимул много държави да прилагат мерки за тяхното насърчаване. В съвременното общество потреблението на зелена енергия все повече се превръща в културна ценност и възможност всеки потребител да допринесе за съхранението на природата.

Като водещ доставчик на електрическа енергия на свободния пазар, ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги продължава да прилага иновативни решения в подкрепа на устойчивото развитие на обществото и своите клиенти. В тази връзка компанията създаде специален регистър на потребителите, закупили зелена енергия, като им издава и съответното Удостоверение за нейния произход. Удостоверенията за зелена енергия на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги се базират на Гаранциите за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие. Всяко удостоверение за зелена енергия има уникален номер, определен срок на валидност и се води в публичен регистър, който е със свободен достъп и се намира на интернет страницата на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги.

„За нас е чест да връчим първото в България Удостоверение за 100% доставена зелена енергия на Кауфланд, като основен наш партньор. Високо ценим техния пример за отговорно отношение към природата при потреблението на електрическа енергия. Благодарим им, че заедно въвеждаме една добра европейска практика в България“, сподели Пламен Стефанов, управител на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари